Friday, January 29, 2010

Sungguh memenatkan..

Hari ni, sekolah mengadakan larian jalan raya.. Mula2 bangun daripada tidur, rasa berat sangat badan nak bangun.. tapi, terpaksalah datang sekolah jugak sebabnya bukan ada sakit ape2 pon.. cuma sakit kaki.. lagipun, tu perkara biasa.. sumer orang sakit kaki jugak.. anyway, dapat markah koko..

Pagi ni, pegi sekolah macam biasa ngan cikgu salina..sebelom pegi sekolah x sarapan makanan berat pon, cuma minum susu dan makan biskut je.. tu pun kira okey lah kott.. hehe..before start larian tu, buat regangan otot ngan warm up dlu.. lepas baca doa ngan nanyi lagu rumah BIRU, cikgu suruh ready.. then bermulalah larian jalan raya yang didahului oleh P3, P2, P1 dan seterusnya..

Masa kat luar skolah, tgk blkg mcm nk jdi org last dah.. pastu terus la jog.. lepas jog agak lama la jgk.. rasa2 duduk pertengahan la kot, smpi penat gler, berenti kejap jln dlu bru sambung balik.. macam tu lah tiap2 tahun, jalan, jog, jalan, jog...

Bila nak dekat sampai sekolah, tetiba rasa nak muntah.. dalam ati "tahan fatin, tahan..." akhirnya, alhamdulillah, smpi jugak sekolah..x muntah pon.. nasib baik la kat tepi padang ada orang sediakan air.. smpi2 dah ada org hulurkan air, apa lg minum laa.. tp, sebelom tu duduk dlu..

Dalam pukul 11 kot, acara pennyampaian hadiah.. mcm2 lagu yg dibuatnya.. rumah hijau macam ikan paus la ape la.. dgn panas teriknya.. nasib baik la.. bagi hadiah smpi no 3 je.. yg happy nye rumah biru naik satu tangga tahun nie.. nombor DUA!!! kira okey lah tu.. alhamdulillah, rumah biru dapat no 1 kategori puteri, kategori putera no 2.. terbalik ngan rumah hijau..

okey, nak buat keje laen plak ni.. assalamualaikum..

3 comments:

  1. salam fatin..
    waaa..nk menangis kte kmu tinggalkan kte tercungap-cungap kepenatan kt blkg...tp dimaafkan.fatin,mana lagu suju fatin?peliklah..alhamdulillah kmu x citerkan psl kte yg cari penyakit nk merentas jgk..sekali smp sklh dah nk rebah dah..alhamdulillah x sempat

    ReplyDelete